Patīkama 8. marta dāvana dāmām - 50% atlaide ieejai Botāniskajā dārzā un Tropu tauriņu mājā!

Pašlaik krāšņi zied acālijas. Izejot cauri Acāliju mājā esošajām baltu, sārtu un violetu ziedu kupenām, dārza viesi nokļūst Tropu tauriņu mājā. Februāra otrajā pusē ir saņemts liels sūtījums ar Dienvidamerikas un Āzijas dienvidaustrumu daļā mītošo tauriņu kūniņām. Tauriņi pakāpeniski veiksmīgi šķiļas, tādēļ jau no februāra beigām ir vērojama kupla tauriņu saime. Liels tieši šo tauriņu daudzums būs skatāms arī vēl pāris turpmākās marta nedēļas.

Bagātīgajā dažādo tauriņu klāstā šoreiz izceļas lielais koku danaīds no Āzijas. Tā baltie spārni, ko rotā melns tīklojums, salīdzinoši pret paša ķermeni ir lieli, tādēļ danaīda lidojums atšķiras no pārējiem tauriņiem - danaīds planē līdzīgi papīra pūķim debesjumā. Savukārt parastajam mormoņtauriņam nosaukumu pētnieki ir piešķīruši, velkot paralēles ar mormoņu reliģiskās organizācijas īpatnībām. Šo tauriņu tēviņiem ir viena veida spārnu rotājums: melns ar baltām svītrām, bet mātīšu spārnus var greznot trīs atšķirīgi ornamenti. Citrontauriņu kāpuri pārtiek no dažādu citrusaugu lapām, kas arī ir iedvesmojis to vārda devējus. Tauriņš, kura spārnu krāsojums atgādina Anglijas 19. gs. pastnieku mundieru krāsojumu, ieguvis pastniektauriņa nosaukumu, savukārt tumši-gaišais svītrojums uz zebrtauriņa spārniem atgādina zebras strīpas, bet oranži-dzeltenais lāsojums uz tīģertauriņa spārniem - tīģerim raksturīgās krāsas. Kliperim - tauriņam no Dienvidāzijas lietusmežiem - spārnu zīmējumā saskatāmi pāri bangojošiem viļņiem ceļojoši burinieki (kliperi).

Tauriņu mājas iemītnieki gaida, kad izšķilsies un viņiem pievienosies tauriņu valsts milži - Atlasa pāvači. Inkubatorā atrodas veseli 14 vistas olas izmēra kokoni, no kuriem kuru katru mirkli var izkūņoties un spārnus 28 centimetru platumā izplēst skaistie pāvači.

Ieejas maksa un darba laiks.

Tropu tauriņu mājas un dārza jaunumiem var sekot līdzi dārza Facebook vietnē.

Dalīties