Līdz ar rudens iestāšanos LU Botāniskajā dārzā noslēgušies teritorijas sakopšanas darbi, kas īstenoti ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu, un ir daļa 2013. gadā uzsāktās LU Botāniskā dārza simtgadei veltītās rekonstrukcijas.

Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu īstenotās LU Botāniskā dārza rekonstrukcijas ceturtajā posmā - 2017. gada vasarā – veikti darbi dārza sakopšanā un labiekārtošanā. 2600 kvadrātmetru platībā sakārtota dārza daļa paralēli Vīlipa ielai, uzlabota daļa no LU Botāniskā dārza saimniecības zonas, bet vislielākais prieks par atjaunoto ābeļdārzu 2500 kvadrātmetru platībā, kas tagad kļuvis apmeklētājiem pieejamāks, un jau nākamajā pavasarī priecēs ar krāšņām ābeļziedu kupenām.

Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei, veikti nozīmīgi uzlabojumi. 2013. un 2014. gadā atjaunota dārza centrālā daļa, kā arī daļa rododendru, ziemciešu un paparžu stādījumu 7000 kvadrātmetru platībā. Uzsākta vecā koka dēļu žoga nomaiņa uz mūsdienīgu un izturīgu metāla žogu (739 m). Izveidota arī Latvijas savvaļas augu kolekcija un alpinārijs, sakārtota daļa no lietus ūdeņu noteces sistēmas, savu laiku nokalpojušie asfalta celiņi ieguvuši bruģa un vēsturisko grantēto segumu, bet dārza centrālajā dāļā atjaunots dīķis, ap to izvietojot soliņus un koka laipas. 2015. gadā atjaunošanas darbus turpināja dārza dendrārijā, kas ir vienīgā vieta LU Botāniskajā dārzā ar ieplaku un paugurainu reljefu, dodot iespēju labāk redzēt tajā izvietotos eksponātus. Turpinājās arī LU Botāniskā dārza žoga rekonstrukciju, atjaunojot to vēl 510 metru garumā. Savukārt 2016. gada nogalē rekonstrukciju turpināja ar pastaigu ceļu un laukumu segumu maiņu 1840 kvadrātmetru platībā, papildināja un uzlaboja rododendru stādījumus 5500 kvadrātmetru platībā, kā arī pilnībā pabeidza vecā žoga nomaiņu uz jauno metāla kalumu žogu.

LU Botāniskā dārza rekonstrukcijai atvēlētos ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu.

LU Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā septembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, , studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40, gimenēm (2 pieaugušie un 1 skolēns) – EUR 7.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties