Diena svaigā gaisā, pikniks, laba mūzika un gandarījums par labi padarītu darbu! Šo visu un vēl vairāk būs iespēja izbaudīt Lielajā studentu pavasara talkā 27. aprīlī plkst. 11.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā.

Studentu pavasara talka Botāniskajā dārzā ir ikgadējs pasākums Latvijas Universitātes Studentu padomes kalendārā. Šīs talkas ietvaros Lu SP aicina studentus, mācībspēkus un draugus no citām augstskolām un visus, kuri vēlas labi pavadīt laiku, uz kopīgu pastrādāšanu un pikniku pēc darba. Talkas sākums paredzēts plkst. 11:00, kad visi ir aicināti reģistrēties un saņemt nepieciešamo darbam, un pirmo reizi sveikt LU SP dzimšanas dienā. 

Talciniekus nodrošinās ar darba cimdiem un darbarīkiem, bet, ja tomēr mājās ir aizķēries kāds grābeklis, nav jākautrējas ņemt to līdzi. 

Noteikti aicini līdzi savus kursa biedrus un citus savas fakultātes studentus, jo paralēli talkai norisināsies sacensības par aktīvākās fakultātes titulu. Fakultāte, kura sevi talkā būs pārstāvējusi ar lielāko studentu un mācībspēku skaitu, iegūs balvu.

Talciniekus darbā atbalstīs draugi - Henkel, Hellenic, Pērnes, Piebalgas alus, Zaķumuiža, Clin, Latvijas Maiznieks un citi. Izklaides nodrošinās reklāmas aģentūra "Airport" un jauniešu organizācija "Klubs Māja". Pēc talkošanas visi būs laipni aicināti pievienoties piknikam, kurā kopīgi atzīmēsim Latvijas Universitātes Studentu padomes jubileju.

Laiks

Aktivitāte

Apraksts

10.00

Rīkotāju ierašanās.

Ierodas visi pasākuma rīkotāji un vadītāji. Sagatavo visu priekš reģistrēšanās vietas, izliek plakātus un norādes, sagatavo maisus, cimdus un lakatiņus izsniegšanai, sagatavo visu priekš tīrīšanas darbiem.

10.30

Pie ieejas stāv apsargs.

Pie Botāniskā dārza ieejas stāv viens no LU SP un kontrolē cilvēku laišanu iekšā.

11.00

Pulcēšanās.

Piereģistrē visus dalībniekus, izsniedz maisu, cimdus un lakatiņu, informē par tuvākajiem plāniem un norāda, kur doties tālāk.

11.30

Sāk aktivitātes.

Veic rīta vingrošanu, kur visi studenti tiek iesildīti, uzmundrināti, lai darbu varētu sākt ar pozitīvu noskaņu.

11.45

Sapulcē visus.

Sasauc visus un izstāsta par drošības pasākumiem, kur varēs sniegt pirmo palīdzību (ja būs nepieciešams), informē, kur nest visus akritumu maisus. Pastāsta arī par Clin fotostūrīti, kuru varēs apmeklēt visa pasākuma laikā.

11.55

Sadala pienākumus.

Sadala dalībniekus  un uzdod darba pienākumus: lapu grābšana, zemes rakšana, zaru vākšana, dobju kopšana, ietvju slaucīšana, velēnu rakšana.

12.10

Uzruna.

Uzmundrinoša uzruna visiem dalībniekiem no LUSP, kurā novēl strādīgu un raženu darbu.

12.15

Prof. Auziņa uzruna.

Mārcis Auziņš uzrunā visus studentus, novēl veiksmi darbā, (uzdāvina kliņģeri).

12.20- 13.00

Darbs

Talkotāji veic uzticētos darbus.

13.00

Traktora vilkšana.

Studenti piedalās traktora vilkšanas aktivitātē – „Cik tālu vilksies? „

14.00

LUSP soliņa uzstādīšana

LUSP par godu savai jubilejai dāvina Botāniskajam dārzam soliņu.

15.00

Beidz darbu.

Visi pabeidz iesāktos darbus, noliek instrumentus un dodas uz stāvlaukumu pie galvenās ēkas.

15.00

Gatavo visu priekš piknika.

Sagatavo visu nepieciešamo grillam un iekurina to. Saliek salātus un desas. Sagatavo visus nepieciešamos rīkus (šķīvīšus, iesmus, dakšas), ēdiena piedevas un dzeramos.

15.05

Uzruna.

LUSP pateicās par smagi padarīto darbu, informē par turpmākajiem plāniem un vietu, kur notiks pikniks un dažādas atrakcijas.

15.15

Spēlē twisteru vai cirku.

Kamēr notiek sagatavošanas darbi piedāvā studentiem spēlēt lielo twisteru vai cirku, kur studenti dabū atpūsties un mazliet izklaidēties pirms ēšanas.

15.30

Pikniks.

Laba laika pavadīšana

17.00

Kontracepcijas spēle.

Jautra stafetei līdzīga spēle ar 5 posmiem:

1. vaginālais riņķis (divi apaļie riņķi)

2. spermicīdi (mērķis un zobu pastas)

3. hormonālās tabletītes (končas - tic tac)

4. prezervatīvs (loceklis un prezervatīvi)

5. hormonālie plāksteri (fakultāšu uzlīmes)

Dalībniekus sadalīs grupās pa 5 personām vienā grupā.

18:30

Pasākuma beigas

Beidzas oficiālā pasākuma daļa. LUSP visiem pateicas par ierašanos un par padarīto darbu.

18:40

Novākšana

Visi vadītāji vāc visu nost, sakopj piknika vietu, pārbauda vai viss ir kārtīgs un vai nekur nekas nav palicis. Beidz darbu.

Dalīties