Sestdien, 14. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks tradicionālais Pavasara tirdziņš, kurā katram apmeklētājam būs iespēja iegādāties dažāda veida latviešu amatnieku darinājumus un stādu audzētāju lolojumus, piedalīties izglītojošās aktivitātēs, kā arī baudīt dabas atmošanos LU Botāniskajā dārzā.

Aprīlī Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina svinēt gaismas atnākšanu un dabas atmošanos ar Pavasara tirdziņu zaļākajā un dabai tuvākajā vietā Rīgā. Pavasara tirdziņš ir iespēja ne vien baudīt svaigu gaisu un dabas skaistumu, bet arī veselīgu latviešu ražotāju pārtikas produkciju, izsmalcinātus latviešu amatnieku darinājumus dzirkstošā pavasara atmosfērā. Šoreiz LU Botāniskā dārza Pavasara tirdziņa apmeklētājiem būs iespēja iegādāties arī kvalitatīvus stādus no Latvijas stādaudzētājiem, kā arī izvēlēties sev tīkamāko telpaugu no LU Botāniskā dārza tirdzniecībā esošajiem augiem.

 

Pavasara tirdziņa programmu papildinās arī  dažādas izglītojošas un izklaidējošas aktivitātes. Plkst. 12.00 notiks praktiskā nodarbība “Ārstniecības augu iepazīšana. Aprīlis.”, kas sniegs iespēju iepazīt agrā pavasara augu valsti un noskaidrot, kā to izmantot labas veselības veicināšanai. Nodarbība ievadīs Latvijas ārstniecības augu vākšanas nodarbību ciklu, kas dārzā notiks līdz vasaras beigām un kuru vadīs farmaceite un ārstniecības augu pazinēja Anita Liberte,

 

Tiem, kas zaļumu baudīt vēlas ne vien brīvdabā, bet arī telpās, būs iespēja piedalīties telpaugu pavairošanas meistarklasē ar LU Botāniskā dārza telpaugu speciālisti Ingūnu Gudrupu. Meistarklase notiks no plkst. 13.30 līdz plkst. 15.00 LU Botāniskā dārza Palmu mājā. Visu nepieciešamo – spraudeņus, augsni, podiņus un vērtīgus padomus nodrošina LU Botāniskais dārzs.

 

Tirdziņa mazākos apmeklētājus priecēs  izjādes ar ponijiem kā arī iespēja kārtīgi izšūpoties šūpolēs pie “zelta zaķa”.

 

Pavasara tirdziņa dienā ieeja LU Botāniskajā dārzā par īpašu cenu -3 EUR pieaugušajiem; 2 EUR studentiem, pensionāriem un bērniem līdz 7 g.v.

 

Vairāk informācijas par pasākumu atradīsiet https://www.facebook.com/events/204251763504718/.

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Aprīlī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

 

Dalīties