Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina vietējos tirgotājus - latviešu amatniekus, dizainerus un pārtikas ražotājus, piparkūku cepējus, dāvanu saiņotājus, Ziemassvētku dekoru veidotājus un eglīšu audzētājus pieteikt dalību Ziemassvētku tirdziņā.

Tuvojoties gada izskaņai un greznākajiem svētkiem, sestdien, 16. decembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Kandavas ielā 2, notiks Ziemassvētku tirdziņš. Tirgotāji,  īpaši ar Ziemassvētkiem saistītas produkcijas ražotāji, bet arī citi amatnieki, ražotāji un dizaineri, aicināti pieteikt savu dalību LU Botāniskā dārza Ziemassvētku tirdziņā līdz šā gada 14. decembrim (ieskaitot), elektroniski nosūtot PIETEIKUMU uz e-pasta adresi elza.meiere@lu.lv. Tirdzniecības noteikumi pieejami šeit.

Ziemas saulgriežu maģija slēpjas grūti aptveramajā īpašībā  gada tumšākajā laikā likt iemirdzēties gaismai, mieram un harmonijai. Ziemassvētki ir gada harmoniskākais laiks. Šogad LU Botāniskais dārzs to atzīmēs ar īpašu pasākumu ciklu “Ziemas saulgriežu ceļš”, visa mēneša garumā aicinot gatavoties baltāko svētku svinēšanai – dekorēt adventes vainagus, iepazīt Ziemassvētku garšas, vērt puzurus, izzināt ziemas saulgriežu nozīmi latviešu folklorā, sarūpēt svētku dāvanas mīļajiem amatnieku tirdziņā, gūt garīgu baudījumu kora un zvanu ansambļa skanējumā, bet, pats galvenais, smelties enerģiju no dabas un dzīvības ziemīgajā LU Botāniskajā dārzā.

Cikla “Ziemas saulgriežu ceļš” pasākumi notiks 3., 9., 16. un 23. decembrī Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā. Ieeja uz visiem pasākumiem, tajā skaitā arī Ziemassvētku tirdziņu, bez maksas. Programmā adventes vainagu un puzuru veidošanas darbnīcas, lekcija-meistarklase par Ziemassvētku garšvielām un to pielietojumu sīrupu un liķieru gatavošanā, muzikāla lekcija par ziemas saulgriežu nozīmi latviešu folklorā, svētku tirdziņš, jauktā kora “Aura” un Liepājas zvanu ansambļa “Campanella” koncerti. Seko līdzi jaunumiem LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē vai Facebook lapā.

“Ziemas saulgriežu ceļš” pasākumu programmu LU Botāniskajā dārzā īsteno ar Rīgas domes, Rīgas domes Izglītības un kultūras departamenta finansiālu atbalstu.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

 

Dalīties