LU Botāniskais dārzs oktobrī un novembrī aicina uz lekciju ciklu “Daba dziedē: ārstniecības augi”. Lekcijās iepazīsim ārstniecības augus un to lietošanu veselības uzlabošanai. Lekcijas vadīs sertificēta farmaceite un ārstniecības augu speciāliste Anita Liberte.

“Daba mums ir dāvājusi tik daudzas iespējas, kā sev palīdzēt! Ir tikai jāmācās tās izmantot. Lekciju cikla mērķis ir iedrošināt cilvēkus plašāk lietot ārstniecības augus un rūpēties par savu veselību pēc iespējas dabiskāk,” norādījusi lekciju cikla vadītāja Anita Liberte.

Cikla iepazīšanās lekcija notiks sestdien, 14.oktobrī plkst. 13.00 LU Botāniskā dārza Šķūnī. Pirmajā lekcijā runāsim par ārstniecības augu rudens aktualitātēm – to, kādus augus iespējams ievākt rudenī un kā tos lietot veselības stiprināšanai. Uzzināsim arī dažādas netradicionālas receptes, ar kurām papildināt savu ikdienas ēdienkarti.

Turpmākās lekciju cikla nodarbības tiks veltītas sekojošām tēmām:

·      Sestdiena, 21.oktobris plkst. 12.00 “Ārstniecības augi: imunitātes stiprināšana”

Imunitātes stiprināšana ir atslēga uz veselības saglabāšanu gada aukstajā sezonā. Lekcijā sestdien, 21.oktobrī runāsim par to, kuri Latvijā sastopami augi lietojami imunitātes stiprināšanai, lai jau laikus izvairītos no saslimšanām. Lekcijā apgūsim arī vienkāršas, mājas apstākļos īstenojamas receptes veselības stiprināšanai.

·     Sestdiena, 28.oktobris plkst. 12.00 “Ārstniecības augi: elpceļu saslimšanas”

Iesnas, klepus un citas elpceļu saslimšanas kaut reizi ir skārušas katru no mums. Lekcija būs veltīta elpceļu slimību dziedēšanai ar dabīgiem līdzekļiem un to ārstniecības augu iepazīšanai, kas pret dažādām elpceļu saslimšanām palīdz visefektīvāk. Lekcijā pievērsīsimies arī pareizai sīrupu, uzlējumu un tēju pagatavošanai – mākslai, kas veiksmīgas ārstēšanās pamatakmens.

·         Sestdiena, 4.novembris plkst. 12.00 “Ārstniecības augi: miers un veselīgs miegs”

Ja prāts ir mierīgs un miegs – veselīgs, arī kopējais cilvēka veselības stāvoklis uzlabojas. Cikla “Daba dziedē: ārstniecības augi” noslēguma lekcijā runāsim par to, kā ārstniecības augus izmantot cīņā pret stresu, prāta nemieru un bezmiegu. Lektore dalībniekus iepazīstinās arī ar vērtīgām ārstniecības augu receptēm, kas palīdzēs atgūt prāta un ķermeņa mieru.

Visas trīs lekcijas notiks Palmu mājas Konferenču zālē. Lekciju aptuvenais garums 90 minūtes. Dalība lekcijās bez papildus samaksas, iegādājoties LU Botāniskā dārza biļetes. Ierobežotā vietu skaita dēļ uz lekcijām jāpiesakās iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb Iepazīšanās lekciju 14.oktobrī Rudens ražas svētku ietvaros var apmeklēt bez iepriekšējas pieteikšanās.   Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Septembrī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā septembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties