LU Botāniskā dārza Palmu mājā līdz 6. janvārim ir apskatāma Rīgas Dabaszinību skolas Floristikas pulciņa un LU Botāniskā dārza floristu veidotā Ziemassvētku rotājumu izstāde.

Floristikas pulciņš Bērnu un jauniešu vides izglītības centrā “Rīgas Dabaszinību skola” notiek jau vairāk nekā 20 gadus. Dažāda vecuma bērni un jaunieši pulciņā mācās pazīt augus, augu daļas un to izmantošanas iespējas, apgūt amatnieciskās un mākslinieciskās prasmes. Audzēkņi regulāri piedalās izstādēs un ar labiem rezultātiem arī konkursos.

LU Botāniskais dārzs šogad piedāvāja Floristikas pulciņa audzēkņiem iespēju strādāt ar eksotisku materiālu, kas izaudzis LU Botāniskajā dārzā. Audzēkņiem un arī LU Botāniskā dārza darbiniekiem tas bija īsts piedzīvojums pakļaut savai gribai asos araukāriju zarus un palmu mizu. Palmu šķiedra, savukārt, bija pakļāvīgāka ieceres realizēšanai. Floristikas pulciņa audzēkņi un LU Botāniskā dārza floristes Kristīne Taupmane, Gunta Kokina un Krista Riekstiņa nelielos mākslas darbus veidoja ar prieku, vēloties izstādes apmeklētājos izraisīt svētku sajūtu un iedvesmot arī viņus veidot pašiem savus Ziemassvētku rotājumus.

 

Dalīties