Sestdien, 14. oktobrī, plkst. 13.45 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks tematiskā ekskursija “Zelta rudens tepat –Rīgā”. Ekskursija notiks Rudens ražas svētku laikā.

 

Zelta rudeni var baudīt ne tikai Siguldā, bet arī tepat, Rīgā.  Ik gadu oktobris dabu pārvērš zeltainā rudens pasakā. Rudens ražas svētku dienā LU Botāniskais dārzs aicina krāšņās pārvērtības iepazīt tuvāk, pievienojoties ekskursijai „Zelta rudens tepat - Rīgā”.

Ekskursijas dalībnieki gida pavadībā iepazīs dažādus pašmāju un svešzemju kokus, pašu acīm redzēs, kā gatavojas rieksti un citas rudens veltes, izpētīs, kā izpaužas rudens pārmaiņas eksotiskajās Palmu mājas siltumnīcās, kā arī baudīs neatkārojamo rudens krāsu un smaržu buķeti, kas pārņēmusi visu dārzu. Ekskursija sniegs atbildes arī uz jautājumiem, kādēļ kokiem krāsojas lapas un kādas pārmaiņas notiek dabā, tuvojoties gada aukstajai sezonai.

Gida pavadībā ekskursijas dalībnieki atklās eksotisko lidoņu pasauli, apmeklējot mūžīgo vasaru – Tropu tauriņu māju, kur tieši šobrīd sastopami arī vieni no lielākajiem pasaules tauriņiem - majestātiskie Atlasa pāvači.

Dalības maksa ekskursijā – 3 EUR papildus ieejas biļetei. Ekskursijas dalībnieki var apmeklēt arī visus citus Ražas svētku ietvaros notiekošos pasākumus. Ekskursijas ilgums – aptuveni 1.5 h. Gids ekskursijas dalībniekus gaidīs pie LU Botāniskā dārza kasēm. Ekskursija sāksies plkst. 13:45. Ierobežotā ekskursijas dalībnieku skaita dēļ uz ekskursiju vēlams pieteikties iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb

Vairāk informācijas par Rudens ražas svētkiem atradīsiet www.botanika.lu.lv/zinas/t/12031/ vai pasākuma Facebook lapā ej.uz/htpx ej.uz/htpx

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Oktobrī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā septembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 1.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties