Lielās talkas dienā, 28.aprīlī, no plkst. 11.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks pavasara sakopšanas darbi, kuros aicināts iesaistīties katrs darboties gribētājs.

Latvijas Universitātes Studentu padome (LU SP)  un LU Botāniskais dārzs aicina Latvijas Universitātes (LU) studentus, mācībspēkus, draugus, radus un paziņas pavadīt ražīgu pēcpusdienu Studentu Pavasara talkā, kas notiks LU Botāniskajā dārzā, Kandavas ielā 2.

 

Talkas dienā aizsāks arī darbu pie LU Absolventu takas vietas labiekārtošanas, kur pavsiam drīz sāksies būvniecība, lai jau pēc nepilna mēneša – 18. maijā Lu Absolventu dienā atklātu absolventu pucēšanās vietas pirmo posmu.

Studentu pavasara talkā LU SP aicina ne vien kopīgi pastrādāt, bet arī pēc darba pulcēties uz pikniku un atpūtu pēc darba, kā arī apmeklēt LU Botāniskā dārza augu mājas, Tropu tauriņu māju un brīvdabas teritoriju, kur šobrīd vērojams cēlo magnoliju ziedonis.

Talkas sākums paredzēts plkst. 11.00. Talciniekus nodrošinās ar atkritumu maisiem, darbarīkiem un cimdiem, taču, lai darbi ritētu vēl raitāk, nekautrējies ņemt līdzi savus darba rīkus un cimdus, jo darba rīki un cimdi būs ierobežotā skaitā. Darba cēliena izskaņā visi talkotāji aicināti piedalīties mielastā muzikālā pavadījumā, ko nodrošinās duets “Rīta konjaciņa”.

Paralēli talkai norisināsies ikgadējās sacensības par Latvijas Universitātes aktīvākās fakultātes titulu, tāpēc visi studenti aicināti līdzi ņemt arī kursa biedrus un citus fakultātes biedrus. Fakultāte, kura sevi talkā būs pārstāvējusi ar vislielāko studentu un mācībspēku skaitu, iegūs pārsteiguma balvu. Tāpat tiks apbalvota fakultāte, kura bija visaktīvākā Pavasara asinsdonoru akcijā.

Atskats uz to, kā pavasara Lielā talka LU Botāniskajā dārzā norisinājās pirms gada www.youtube.com/watch

Vairāk informācijas, rakstot uz jurgis.kalnins@lusp.lv

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Aprīlī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00, bet vasaras sezonā – no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā aprīlī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90, bet vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm- EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties