Sestdien, 17. februārī, plkst. 12.00 Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs aicina piedalīties ekskursijā “Botāniskā dārza ziedošie stāsti: acālijas” un baudīt acāliju ziedoni Latvijas lielākajā acāliju kolekcijā, kā arī izzināt citus interesantākos LU Botāniskā dārza augus. Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš.

Februāris ir laiks, kad LU Botāniskajā dārzā vērojams krāšņa glezna – zied un Acāliju māju smaržām pilda acāliju kupenas. Kolekcija pakāpeniski veidojusies jau kopš 1956.gada. LU Botāniskā dārza acāliju kolekcija ir lielākā Latvijā un ir uzskatāma par ievērojamu arī Eiropas mērogā.

Ekskursijas dalībnieki varēs tuvāk iepazīt krāšņo ziemas ziedētāju stāstu – uzzināt, kā Tālo austrumu ziedaugi nonāca Eiropā, kuri acāliju krūmi LU Botāniskajā dārzā sasnieguši jau 60 gadu vecumu, kuras acāliju šķirnes radītas tepat, Latvijā un, protams, baudīt krāsu pārpildītās Acāliju mājas noskaņu. 

Gids ekskursantus iepazīstinās arī ar citiem interesantākajiem augiem, kas apskatāmi LU Botāniskajā dārzā. Ekskursijas laikā varēs iepazīt simtgadīgas palmas un kaktusus, aplūkot skujkokus, kuru čiekuru svars var sasniegt pat 10 kg, un augus, kas spēj augt bez augsnes un saknēm.  Februāra vidū  sezonu sāks arī LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu māja., kur iespēja paviesoties būs arī ekskursijas dalībniekiem.

Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00), rakstot agnese.reke@lu.lv vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb

Vietu skaits ekskursijā ir ierobežots.

Ekskursijas ilgums aptuveni 1.5 h.

Dalības maksa ekskursijā – 3 EUR. Papildus jāiegādājas ieejas biļete LU Botāniskajā dārzā. Bērniem līdz 7 gadu vecumam dalība ekskursijā bez maksas.

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties