Ir sākusies šī gada pēdējā nedēļa, kad apmeklētājiem atvērta Tropu tauriņu māja. Pēc tam tauriņus varēs redzēt atkal nākamā gada pavasarī.

Tropu tauriņu mājā joprojām valda sutīga vasara! Apskatāmi slavenie monarhtauriņi, pūčtauriņi, zebrtauriņi, un pašlaik no kūniņām šķiļas arī Atlanta pāvači - vieni no pasaules lielākajiem naktstauriņiem. Tropiskajā klimatā krāšņi uzziedējis pundurbanāna zieds un iespaidīgās kukaiņēdāju nepenšu krūkas. Tauriņus varēs apskatīt vēl līdz 3. novembrim, katru dienu no pulksten 11 līdz 16, pēc tam tie atkal būs skatāmi tikai nākamā gada pavasarī.

Arī Botāniskā dārza Palmu mājā turpinās tropu un subtropu augu ziedēšanas sezona. Ne vienmēr skaistums dveš dievišķu aromātu - vērīgs apmeklētājs, orientējoties pēc netīkamas smakas, pa kreisi no Viktorijas baseina uzies epifītu orhideju bulbofīlu ar tumši sarkanu, sīku ziedu vālītēm. Bulbophyllum careyanum dabā sastopams Āzijas kalnos līdz pat 2000 m augstumā, bet ziedu smaka liecina par dabas dotu pielāgojumu pievilināt noteikta veida apputeksnētājus, kas barojas ar maitām un citām sadalīties sākušām organiskām substancēm. Pašlaik nogatavojas kokvilnas augļi - pogaļas sprāgst pušu un kļūst redzamas baltās "aitiņas". Savukārt krāšņā aristolohija jeb pīpju koks pie pašiem siltumnīcas griestiem ver lielus parašūtveidīgus, tumši sarkanzaļus ziedus.

Dalīties