10. oktobrī plkst. 13.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks A.Orehova grāmatas “Dekoratīvo ziemciešu lietišķā ekoloģija” atvēršanas svētki

Dr.biol. Andris Orehovs LU Botāniskajā dārzā strādāja no 1962. līdz 2011. gadam. Viņa zinātniskās intereses bija saistītas ar krāšņumaugu, galvenokārt ziemciešu, introdukciju un izpēti. Paralēli pētnieciskajam darbam viņš plānoja un vadīja krāšņumaugu ekspozīciju ierīkošanu Botāniskajā dārzā, kā arī izveidoja dārza pašreizējo plānojumu.

Apgāda Jumava izdotajā grāmatā "Dekoratīvo ziemciešu lietišķā ekoloģija" apkopots Andra Orehova mūža darbs par dekoratīvo ziemciešu praktisku izmantošanu apstādījumos, to bioloģiju un ekoloģiju. Autors stāsta par stādījumu plānošanas metodēm, ziemciešu izcelsmi, nozīmi, klasifikāciju, kopšanu, atklāj dekoratīvo ziemciešu dažādību. Grāmatas nenoliedzama vērtība ir arī tajā lietotā latviskā terminoloģija. Pirmo reizi grāmatā apkopoti 350 ziemciešu precīzi apraksti un to vizuālais materiāls, kas izloloti tepat Latvijā, Latvijas Universitātes Botāniskā dārza kolekcijā un ekspozīcijā.

Apgāds Jumava un LU Botāniskais dārzs aicina visus dārzu mīļotājus, dārzniekus un interesentus uz A.Orehova grāmatas "Dekoratīvo ziemciešu lietišķā ekoloģija" atvēršanas svētkiem 10. oktobrī plkst. 13:00. Apmeklētāji varēs skatīt arī LU Botāniskā dārza rudenīgo krāšņumu un apmeklēt Palmu māju. Svētkus kuplinās Rīgas Avotu pamatskolas folkloras kopa "Zīle".

Dalīties