"Krēslas tauriņu brīnums" būs skatāms no 5. līdz 14. decembrim. Tā ir iespēja vēl šogad baudīt tropu siltumu un eksotisko lidoņu sabiedrību, jo Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs slēgta no decembra vidus līdz pat ziemas nogalei.

Dzestrajās un krēslainajās decembra dienās ir iespēja baudīt tropu eksotiku un siltumu, neplānojot tālu un dārgu ceļojumu. Vien 10 minūšu attālumā no Rīgas centra, Pārdaugavā apmeklētājus gaida Tropu tauriņu māja Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, kur no 5. līdz 14. decembrim pirmo reizi Latvijā būs iespēja skatīt "Krēslas tauriņu brīnumu". Garās mijkrēšļa stundas, kas pirms Ziemassvētkiem Latvijā nereti valda visu dienu, ir lieliski piemērotas, lai parādītu krēslas tauriņu krāšņumu.

Dabā šie tauriņi kļūst aktīvi laikā, kad diena pāriet naktī un agrās rīta stundās. Būs skatāmi arī tauriņi, kuri mitinās tropu meža lapotnes paēnā. Daudzo un dažādo tauriņu vidū īpaši izceļas pūčtauriņi, kas dabā mīt Dienvidamerikā un ir rosīgi novakarēs. "Viltus pūces acis" raugās no tauriņu spārnu brūnganās apakšpuses, bet to virspuse zvīguļo gaiši un tumši zilganās nokrāsās. Pūčtauriņi droši laidelējas starp cilvēkiem, tādēļ mierīgam, tumšās drānās tērptam vērotājam var laimēties sajust tos nosēžamies uz rokas vai pleca. Īpašs pārsteigums ir parasto mormoņu dižtauriņu pirmskāzu deja, kad tie laidelējas pāros, viens aiz otra. Uzmanīgs vērotājs pamanīs arī Indijas lapu tauriņus. Sēžot uz augu stumbriem, to sakļautie spārni atgādina nokaltušu, brūnu lapu, bet, atverot spārnu, tauriņš iezaigojas koši oranžzilos toņos.

"Krēslas tauriņu brīnums" noslēdz Tropu tauriņu mājas šīgada sezonu. Laikā no 5. līdz 14. decembrim Tauriņu māja būs atvērta katru dienu no plkst. 11:00 līdz 16:30.

Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā un Tropu tauriņu mājā

Dalīties