Palmu mājā no 14. līdz 22. septembrim ir skatāma Andra Liģera fotogrāfiju izstāde. Tās ir tapušas, satiekoties Agnesei Kalniņai, Andrim Liģerim, Evai Mednei un Reinim Kaņepem. Fotogrāfijās viņi vizualizējuši sapni par iemīlējušos dabasbērnu jūsmu.

Viens no izstādes būtisku izteiksmes līdzekli ir eksotiskie augi Palmu mājā, visam kopā radot nosacītu Ēdenes dārza nevainīgo pirmatnību. Nosaukumā “Make a wish” iekodētais idejas un vēlēšanās pirmcēlonis vedina uz cilvēka vēlmju revīziju, raugoties uz fotogrāfijās atspoguļoto mīlestību.

Fotogrāfiju autors Andris Liģeris ar fotogrāfešanu nodarbojas kopš 2008. gada. Viņš ir beidzis Aivara Tipša vadītos foto kursus. Piedalījies vairākās grupu fotogrāfiju izstādēs, spilgtākā personālizstāde ir bijusi 2014. gadā Rīgā - tējnīcā Materia. Pēdējos divus gadus fotogrāfs ir pavadījis apceļojot Indiju, Ēģipti, Taizemi, Vjetnamu un Kambodžu. Tas ir uzkrājies milzīgā iespaidu bagāžā par dabu, cilvēkiem un dzīves daudzkrāsainību. Kā atzīmē A. Liģeris: “Ceļojumos uzklausītie dzīvesstāsti iedvesmo ar kameru notvert brīdi, kad cilvēks ir īsts un patiess, saskatīt skaistuma nianses, kas bieži atklājas tikai pamazām kā brīnums.” 

Dalīties