18.maijā notiks ikgadējais dabas izziņas pasākums “Augu aizsardzības diena”, kura laikā ikviens interesents aicināts doties uz LU Botānisko dārzu un iepazīt dažādus ar dabas daudzveidību un aizsardzību saistītus jautājumus interaktīvā veidā brīvdabas laboratorijās, ekskursijās un sarunās ar nozaru speciālistiem.

Reizē ar pavasari straujiem soļiem tuvojas skolēnu un citu dabas mīļotāju iecienītais izglītojošais pasākums “Augu aizsardzības diena”, kas 2018.gadā notiks 18.maijā 10.00-16.00.

Augu aizsardzības dienu 18.maijā atzīmē visā pasaulē. Tās laikā botāniskajos dārzos, zooloģiskajos dārzos un citviet notiek dažādas izglītojošas aktivitātes ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību augu nozīmes un to daudzveidības aizsardzības jautājumiem. Augu aizsardzības dienu jau vairāku gadu garumā atzīmē arī LU Botāniskajā dārzā ar šāda paša nosaukuma pasākumu – “Augu aizsardzības diena”.

Šogad “Augu aizsardzības dienas” laikā skolēniem un citiem interesentiem LU Botāniskajā dārzā tiks dota iespēja iepazīt dažādas dabas zinātņu nozares atraktīvās un interaktīvās brīvdabas laboratorijās, mācīties atpazīt dažādus Latvijas un pasaules augus, izglītoties dabas aizsardzības jautājumos, vērot putnus ornitologa pavadībā, iepazīt daudzveidīgo LU Botāniskā dārza augu kolekciju Palmu mājas siltumnīcās, ielūkoties eksotisko tauriņu pasaulē Tropu tauriņu mājā, pašu spēkiem iestādīt augu, par ko vēlāk rūpēties pašiem, un ne tikai - sev interesējošu aktivitāti spēs atrast katrs.

“Augu aizsardzības dienā” LU Botāniskā dārza apmeklētājiem būs iespēja satikt un praktiski darboties kopā ar telmatologiem jeb purvu pētniekiem, entomologiem jeb kukaiņu pētniekiem, augu kopšanas speciālistiem, hidrobiologiem, paleontologiem, dabas aizsardzības speciālistiem, augu šūnu pētniekiem, augu fiziologiem, ornitologiem, augšņu pētniekiem, botāniskā dārza augu speciālistiem.

Precizēta pasākuma programma tiks publicēta drīzumā. Visa informācija par ieplānotajām aktivitātēm būs atrodama LU Botāniskā dārza mājas lapā www.botanika.lu.lv un LU Botāniskā dārza sociālo tīklu profilos. 

Dalība pasākumā, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ar biļešu cenām iespējams iepazīties šeit: www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Papildus informāciju par pasākumu var saņemt, rakstot agnese.reke@lu.lv vai zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00).

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Aprīlī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties