Viļņas Universitātes Botāniskā dārza muzejā 5. jūlijā tiks atklāta mākslinieces Karinē Paronyanc izstāde, kurā gleznotāja iepazīstinās ar botāniskām fantāzijām no dažādiem savas daiļrades periodiem.

Vieglais, vasarai un Karinē Paronyanc mākslai atbilstošais izstādes nosaukums Voyage Botanica pilnībā attaisno izstādītos darbus – tos raksturo dabas un cilvēka savstarpējās attiecības, dzīvesprieks, bezrūpīgi vasarīgā vēlme ceļot dabā un krāsu bagātība. Mākslas darbi ir tapuši Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā – vietā, kas ir mākslinieces radošās iedvesmas avots, jo tieši šeit vienā veselumā savijās viss – kultūra, vēsture, zinātne, botānika.

Izstāde VU Botāniskā dārza muzejā nav organizēta nejauši. Tā ir kā sveiciens no Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Rīgā, kur gleznotāja K. Paronyanc veidojusi vairākus konceptuālās mākslas projektus un rīkojusi multisensoriskas izstādes.

Video rullīši, kas tiks demonstrēti izstādes laikā VU Botāniskā dārza muzejā, rada priekšstatu par mākslinieces radošo procesu vairāku gadu garumā, pētot cilvēka racionālo prātu un dabas plastiskumu. Dabas un cilvēces simbiozes meklējumos ir tapuši realizēti tādi projekti kā “Siltumnīcas efekts”, “Urbānā Filozofija”, “Zemējums” un “Atdzimt no pelniem...”.

K. Paronyanc izstāde tiks atklāta kopā ar tradicionālo, jau desmito VU Botāniskā dārza ziedu izstādi Lelija Mindaugo Karūnai.

VU Botāniskā dārza muzejā (Kairėnu g. 43, Viļņa) izstāde būs apskatāma no 5. līdz 28. jūlijam, piektdienās un brīvdienās no 10.00 līdz 19.00.

Dalīties

Saistītais saturs