Tā kā šogad izveidojusies auglīga sadarbība ar Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes studentiem un absolventiem – jaunajiem gidiem, LU Botāniskais dārzs no augusta piedāvā ekskursijas arī nedēļas nogalēs.

Ģimenēm, mazākām draugu grupām vai individuāliem apmeklētājiem var interesēt sestdienas pēcpusdienu ekskursijas, kas notiek katru sestdienu no plkst. 14:00-15:30. Gaidāma brīva gaisotne, tematiskas spēles, kurās varēs laimēt balviņas, kā arī iepazīšanās ar  ikdienā mazāk apmeklētākām vietām - mazajiem LU Botāniskā dārza noslēpumiem. Gidi padziļināti pastāstīs par interesantākajām ekspozīcijas daļām – tropu, subtropu un tuksnešu augiem, ārstniecības un ūdensaugiem, reliktiem jeb augu valsts “dinozauriem” un citiem augiem. 

Šā pakalpojuma cena ir 2 EUR no personas papildus ieejas biļetei, vietu skaits grupā ir ierobežots (20). Pieteikšanos var veikt, zvanot pa tālruni 28346153 vai aizpildot pieteikuma anketu ŠEIT. Pieteikties iespējams arī ekskursijas dienā LU Botāniskā dārza kasē, ja grupā vēl ir brīvas vietas.

Apmeklētāju grupām ekskursiju ir izdevīgi iepriekš pieteikt sev piemērotā laikā. Grupu ekskursijas saturu un pasniegšanas veidu iespējams pielāgot gan lieliem, gan maziem klausītājiem, kā arī apmeklētāju vēlmēm, ja padziļināti interesē kāda konkrēta temata izziņa. Pakalpojuma cena brīvdienās ir 25 EUR grupas ekskursijai latviešu valodā un 35 EUR ekskursijai angļu vai krievu valodā, papildus ieejas biļetes cenai.  Ekskursiju sev vēlamajā laikā jāpiesaka vismaz 5 darba dienas iepriekš pa tālruni 28346153.

LU Botāniskā dārza ekskursiju piedāvājums darba dienās paliek nemainīgs. Cena par grupu ekskursiju darba dienā ir 15 EUR latviešu valodā, bet 25 EUR angļu vai krievu valodā. Tāpat augustā ir iespējams apmeklēt arī piektdienas vakaru ekskursiju katru piektdienu plkst. 19.30, kas maksā 2 EUR par cilvēku papildus ieejas biļetei.

Dalīties