Svētdien, 2. aprīlī, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā notiks postfolkloras festivāla Gaviles iegavilēšanas koncerts, kurā uzstāsies tradicionālās mūzikas grupa Tautumeitas.

Tembrāla daudzveidība, svaigi risinājumi un laba gaume  - tā varētu raksturot tradicionālās mūzikas grupu Tautumeitas. Grupā muzicē sešas meitenes - Asnate Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Aurēlija Rancāne, Laura Marta Arāja, Laura Liepiņa, no kurām vairākas apguvušas etnomuzikoloģiju. Meiteņu daiļradē dzirdami motīvi no dažādu pasaules tautu mūzikas. Īpaši tuva dalībniecēm ir tradicionālā dziedāšana un daudzbalsība. Mūziķes uzskata, ka tembrāli bagāto sieviešu balsu rezonanse un dziesmu spēks rada neparastu, atmiņā paliekošu skaņu, kurā apvienojas gan senu melodiju motīvi, gan mūsdienīgs skanējums. Savu dziedāšanas stilu Tautumeitas izkopušas, mācoties no izcilām latviešu un cittautu teicējām.

 

Latvijas postfolkloras festivāls Gaviles notiks 8. aprīlī Spīķeru koncertzālē. Festivāla tēma šogad ir mežs pilsētā. Koncertā muzicēs grupa Daba San, Tāri, Tautumeitas, ImantaDimanta un draugi, folk-hiphopa aizsācējs Misters ar draugiem DJ Noitro un Edgaru Zilbertu. Īpašie viesi - grupa Lepaseree no Igaunijas un pazīstamā dziedātāja Leila Alijeva.

Palmu mājas koncerta biļetes varēs iegādāties LU Botāniskā dārza kasē. Ieejas biļešu cenas: pieaugušajiem 5 eiro; skolēniem, studentiem, bērniem, pensionāriem 3 eiro. Biļetes cenā iekļauts arī LU Botāniskā dārza un Tropu tauriņu mājas apmeklējums.  Informējam, ka tauriņu apskatei piemērotākais laiks ir dienas gaišās stundas, tāpēc Tropu tauriņu māju aicinām apmeklēt līdz plkst. 16.00.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No 1.oktobra līdz 31.martam dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem ir atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00, bet aprīlī no 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa Botāniskajā dārzā martā: skolēniem – EUR 1,90, studentiem un pensionāriem – EUR 2,40, pieaugušajiem – EUR 3,40. Ieejas maksa Botāniskajā dārzā aprīlī: skolēniem – EUR 2.40, studentiem un pensionāriem – EUR 2,90, pieaugušajiem – EUR 3,90.Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: http://www.botanika.lu.lv/.

 

Dalīties